20 Mart 2010 Cumartesi

çok osuruyorum ne yapmalıyım

• Yağlı yemekleri bırakın ve kızartmalardan kaçının. Osuruğun nedeni çoğu zaman, yağlı yiyecekler olmaktadır. Yağ, midenin boşalma zamanını arttırmakta ve dolgunluk hissine sebep olmaktadır.

• Vücudunuza en fazla dokunan yemekleri tespit etmeye ve bunları olabildiğince yememeye özen gösterin. İnsanlarda genel olarak osuruk yapa besinler arasında fasulye, bezelye, mercimek, lahana, turp, soğan, brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, lahana turşusu, kayısı, muz, erik ve erik suyu, üzüm, tam tahıllı buğday ekmeği, kepekli tahıllar veya kekler, gevrek halkalar, acılı yemekler, bira, soda, maden suyu gibi diğer karbonatlı içecekler, süt, krema, dondurma ve buzlu süt bulunmaktadır.

• Lif oranından zengin besinleri azaltın. Birkaç hafta sonra, yiyeceklerinize yavaş yavaş bunları eklemeye başlayın. Lif desteği için bir şey kullanıyorsanız, ilk başladığınız miktara dönmeye ve dozu yavaş yavaş arttırmaya çalışın. Lifli katkılar alıyorsanız, her gün en az sekiz ila on bardak arasında su için.

• Süt ürünlerini azaltın.

• Tek oturuşta çok fazla yemekten daha iyisi çok sayıda fakat az miktarda yemek daha yararlıdır.

• Stresliş heyecanlı ve endişeli iken yemek yemeyin. Yemek yemek için daha rahat ve dingin zamanları bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder